De mooiste baaien van Mallorca

Mallorca evolueert jaar na jaar en is niet langer alleen een eiland om te bezoeken op zoek naar zon en strand. Dit zijn echter nog steeds de beroemdste attracties die het over de hele wereld zo geliefd maken, waardoor het een van de favoriete toeristische bestemmingen van Europeanen is. De kwantiteit en kwaliteit van de baaien op het eiland, die in grote aantallen en variëteiten beschikbaar zijn, dragen hiertoe bij. Als je wilt weten welke baaien de beste zijn op het eiland, hebben we besloten om onze lijst van de 10 beste baaien in Mallorca te maken.

Playa de Muro

We beginnen de lijst met een van de meest populaire baaien in Mallorca vanwege zijn toestand als stedelijk strand: Playa de Muro. Gelegen in de gelijknamige gemeente, deze inham van ongeveer vijf kilometer lang en 35 meter breed heeft een zeer fijn zand met een gouden tint en kristalhelder water. In de wateren is er niet veel afloop, dus het is een van die stranden waar we een paar meter moeten lopen om wat relatieve diepte te hebben.

Formentor

Omdat het slechts zo’n 12 meter breed is, maakt het een smal strand, Cap de Formentor, in de gemeente Pollença, is een van de mooiste stranden die we op het eiland kunnen bezoeken vanwege de weelderige vegetatie die het omringt.
Het zand is ook fijn en wit, en het water overstroomt met rust en helderheid, hoewel het een beetje kouder kan zijn dan die van andere stranden, een feit afgeleid van de ligging in het uiterste noorden van Mallorca. Toegang tot Formentor met de auto is vrij eenvoudig, dus er is geen reden om het niet te bezoeken.

Caló des Moro

Bekend als Caló des Moro of Cala del Moro, dit is een van de mooiste stranden waar we in de zomer van Mallorca een rustig bad kunnen nemen.

Het vinden van deze baai is niet zo eenvoudig als met de andere opties, want het is een beetje gecamoufleerd tussen kliffen en natuurlijke vegetatie bij de uitgang van Palma, maar de inspanning wordt meer dan beloond met een landschap van luxe, gedefinieerd door de vegetatie , gecombineerd met een zeer wit zand en kalm turkoois water.

Es Trenc

Het strand van Es Trenc, dat deel uitmaakt van een beschermd gebied, is een van de meest populaire stranden op het grootste eiland van de Balearische archipel. Behorend tot de gemeente Campos, strekt het zandstrand zich uit over drie kilometer, met een gemiddelde breedte van 30 meter, en valt op door het fijne en witte zand, evenals door de afwezigheid van rotsen. De wateren van het strand zijn niet erg diep, wat in combinatie met de rust van de golven en een schilderachtige blauwe tint het tot een perfecte baai maakt.

Sa Calobra

Voor degenen die genieten van het nemen van baden in baaien die weinig bezocht worden en minder zijn ingegrepen door de actie van de mens, kan Sa Calobra de ideale keuze zijn. Sa Calobra ligt meer in de categorie van het natuurlijke zwembad dan op als strand zelf, en is gelegen tussen de kliffen van 200 meter. Het is een smal en afgelegen gebied dat toegankelijk is na het passeren van ongeveer 800 bochten over de weg vanaf Palma, plus van een verplicht gedeelte dat te voet moet worden bedekt.
De inspanning wordt echter meer dan beloond met een perfecte baai op een plaats die is afgeleid van de constante impact van een stroom die door de prachtige Sierra de Tramuntana stroomt en de zee op die precieze plaats ontmoet.

S’Almunia

Meer dan een strand zoals wij het kennen, is S’Almunia een perfecte en kleine natuurlijke vijver waar we baden kunnen nemen om ons leven te herinneren, hoewel met de nodige voorzichtigheid vanwege de rotsen. Het is gelegen in de buurt van de stad Santanyí, en zijn zandbodem, zeer zichtbaar van bovenaf dankzij de netheid van zijn wateren, kan een diepte hebben van maximaal vijf meter, iets dat zeker zal worden gebruikt door diegenen die graag in het water springen van verhoogde rotsen.

Cala Torta

Met een lengte van 150 meter en een breedte van 100 is Cala Torta een ander charmant strand van Mallorca, met de toevoeging dat het ook wordt bezocht door nudisten. Behorend tot de gemeente Artà, is de natuur bijna maagdelijk en hoewel het water een grotere golf heeft dan die van andere baaien, maar ook een grotere diepte, is het een strand dat we niet mogen missen, vooral als we willen duiken.

Cala Varques

Cala Varques is vermoedelijk een van de minst getroffen plaatsen in Mallorca door de economische activiteit van de mens. Het is gelegen in Porto Cristo, omgeven door kliffen met lage vegetatie, en zowel zijn fijne witte zand en zijn rustige water en een uitgesproken blauw geven het gevoel dat je een strand van Eden hebt bereikt, waar alles vrede is en harmonie.

San Vicente

San Vicente is een stedelijk strand in Pollença, dat, in tegenstelling tot veel van de hierboven genoemde, vrij druk bezocht wordt en wordt omringd door hotels en huizen. In die zin kunnen we de schoonheid van de kliffen benadrukken die het flankeren, evenals het fijne zand en de wateren die coherent zijn met de sensaties van helderheid en ontspanning die het eiland doorgeeft, hoewel de golven zeker groter zijn dan die van andere baaien op Mallorca.

Flacco
Logo