De 10 mooiste stranden van Malta

Bajja is het Maltese woord voor strand en als je van april tot oktober naar Malta wilt reizen (of zelfs voor een stage op Malta wilt blijven), zul je zeker veel tijd doorbrengen op een van de vele mooie stranden van Malta door te brengen. Iedereen’s favoriete archipel in de Middellandse Zee heeft waarschijnlijk meer stranden dan je kunt bezoeken. Dus waar begin je? Geen zorgen, we hebben voor u de top 10 van de mooiste stranden van Malta bezocht.

Ramla Bay

Ramla Bay is zonder twijfel het mooiste strand van Malta (en ook mijn persoonlijke favoriet!). Het ligt op het eiland Gozo en heeft het mooiste en zachte zand waar je tenen ooit in zullen duiken. In het Maltees heet het strand Ramla l-Hamra, wat Rood Strand betekent en is volkomen logisch als je eenmaal het unieke oranjerode zand hebt gezien. Als je een pauze wilt nemen van liggen op het strand, bezoek dan de beroemde Calypso grot, gelegen op de klif boven Ramla Bay. Het duurt maar een korte klim en het uitzicht is echt prachtig.

terug naar menu ↑

Blue lagune

Op nummer twee is de blauwe lagune het mooiste strand van Malta geworden! Het eiland Comino is slechts 3,5 vierkante kilometer groot, maar biedt ongelooflijk blauwe wateren, die uw Instagram feed in een mum van tijd zullen domineren. Ik raad sterk aan om vroeg in de ochtend te gaan, zodat je de drukte kunt omzeilen. Verken het eiland en de meer afgelegen gebieden later – er zijn enkele perfecte plekken om te snorkelen – inclusief helder blauw water en allerlei onderwaterwezens (misschien zelfs Nemo).

terug naar menu ↑

Honodoq Ir-Rummies

Dat betekent zoveel als granaatappelsloot in het Nederlands en ligt in het zuiden van Gozo, dus je kunt beter je camera gereed houden voor een meer mooi uitzicht op Comino. Vanwege het ongelooflijk heldere water en de vele natuurlijke grotten eromheen is Honodoq ir-Rummien een populaire plek om te zwemmen, duiken en snorkelen. Langs de kust vindt u oude Romeinse zoutpannen – perfect voor een (beetje) geschiedenisles terwijl u geniet van de zon.

terug naar menu ↑

Anchor Bay

Dit mooiste strand van Malta ligt in het noordwesten van het eiland, dat beter bekend staat om het Popeye Village dan het strand zelf: Anchor Bay diende als de filmset voor de muzikale productie van Popeye uit de jaren 80 en Robin Williams in de hoofdrol en is sindsdien een belangrijk geworden toeristische attractie. De baai zelf is meestal niet zo druk als de andere stranden, maar de kliffen, keien en grotten van het gebied bieden geweldige zwem- en duikmogelijkheden.

terug naar menu ↑

Golden Bay

Als je het woord ‘goud’ ergens voor plaatst, moet dit meestal het iets edeler en luxer laten klinken, zoals een gouden potlood of een gouden hondenriem. Nou, alleen het woord goud alleen doet geen recht aan dit strand. Als ik dit strand had mogen noemen, had ik zoiets als: het mooiste strand van Malta ooit gekozen.

terug naar menu ↑

Dwejra Bay

Terug naar Gozo voor nog meer mooie stranden van Malta! Een van de meest beroemde bezienswaardigheden hier is het Azure Window: een grote rotsformatie in de zee, die sterk doet denken aan een raam (dit is helaas niet stil sinds mei 2017, omdat het is ingestort!). Wat veel mensen zich niet realiseren is dat er een klein zwemgedeelte vlak bij het raam is. Hij is een beetje verborgen, maar volg gewoon de duikers die er gebruik van maken.

terug naar menu ↑

Mgarr Ix-xini

Dit is een kleine maar pittoreske baai langs een beekje en een steile, natuurlijke vallei. Mgarr ix-Xini ligt in Gozo en is een van de afgelegen stranden – perfect voor rust en stilte. Dit zal je nu niet verbazen, maar hier vind je nog meer helder water, meer snorkelmogelijkheden en meer onderwaterwezens. (Als dat niet jouw ding is, kunnen we je dan enthousiast maken over rots klimmen, inclusief het uitzicht?)

terug naar menu ↑

Paradise Bay

Als je op zoek bent naar een paradijs, stop dan bij dit prachtige strand in Malta: Paradise Beach heeft deze naam niet voor niets en het strand biedt een adembenemend uitzicht, natuurlijke grotten en meer schoonheid dan je Instagram account aankan , De Maltezen hebben kwallen netten gebouwd, zodat je zonder constante angst kunt zwemmen, wat het geheel nog beter maakt. Als uw huid genoeg is gerimpeld van de hele dag waterplezier, verken dan het paradijs op een of twee wandeltochten.

terug naar menu ↑

Ghajn Tuffieha

Als ongerepte stranden van fijn zand uw ding zijn, dan heb je de jackpot hier getroffen: soms genoemd Riviera, Ghajn Tuffieha ligt naast de Golden Bay en kan alleen via een steile trap (bijna 200 treden!) worden bereikt, maar dat is het de moeite waard! Je vindt nog een prachtig strand dat perfect is voor alle water- en fotografie-gerelateerde activiteiten: veel bezoekers komen surfen en verblijven voor de adembenemende zonsondergangen.

terug naar menu ↑

Mellieha Bay

Heb je meer zand nodig? Richt dan uw aandacht op het grootste en waarschijnlijk meest populaire zandstrand van Malta: Mellieha Bay, ook bekend als Ghadira Bay, biedt ondiep water, ideaal om te dwalen of spetteren tot aan de enkels door de zee. Als u wat activiteiten op het land wilt doen, bezoek dan het nabijgelegen natuurreservaat Ghadira, waar allerlei kleine zoogdieren, reptielen en vogels leven.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Flacco
Flacco
Logo