De 10 mooiste stranden van Denemarken

Zomer, zon, zonneschijn: zo stellen de meeste mensen zich een vakantie aan het strand voor. Stormachtige golven, winderige duinen en een lekker briesje kunnen ook een strand prachtig omlijsten. In Denemarken kun je beide doen. Terwijl u in de zomer op het zand kunt liggen en bruin kunt worden in de zon, kunt u in de herfst genieten van een adembenemend natuurspektakel langs de hele kust van Denemarken. Sommige van de Deense stranden onderscheiden zich echter van de massa en zijn bijzonder indrukwekkend en ideaal voor de volgende gezinsvakantie. We presenteren u onze top 10 van mooiste stranden aan de Noordzeekust van Denemarken.

1. Het Hvide zandstrand

Het strand van Hvide Sande in het centrum van de Holmsland Klit is niet voor niets bijzonder bekend en populair. Alles klopt hier: het fijne zandstrand biedt de perfecte omstandigheden voor zowel jonge gezinnen als watersporters. U kunt hier internationale wedstrijden van surf- en kiteliefhebbers bekijken, evenals beachvolleyballers en kleine kinderen die met hun ouders zandkastelen bouwen. Vooral ten noorden van de havenstad Hvide Sande komen ook de sportvissers het hele jaar door aan hun trekken.

2. Søndervig strand

Op onze lijst eindigde het strand van Søndervig in een onderzoek van het Deense reismagazine Berlingske Magasinet Rejseliv 2014. Het heerlijk zachte zandstrand maakt het bijzonder brede strand tot een perfect badstrand. Vanaf de adembenemende uitzichtpunten kun je de zon in de zee zien zakken. Een bijzonder hoogtepunt is het legendarische zandsculpturenfestival, waar eenmaal per jaar kunstenaars van over de hele wereld hun kunsten presenteren.

3. Blåvand strand

Het brede Blåvand Strand strekt zich hemelsbreed ongeveer 50 km ten noorden van Sylt uit. Het water is hier bijzonder blauw – in overeenstemming met de blauwe vlag waarmee de badzone als milieuvriendelijk werd bekroond. Het strand heeft veel toegangswegen en biedt goede omstandigheden voor zwemmers. De indrukwekkende muilezelbunkers zijn net zo een bezoek waard als de vuurtoren Blåvandshuk Fyr, die op het meest westelijke punt van Denemarken een indrukwekkend uitzicht biedt over het land en de Noordzee.

4. Het Henne Strand

De plek Henne Strand werd in 2018 door de Amerikaanse omroep CNN genoemd als een van de 17 plekken die iedereen gezien moet hebben op een reis door Europa. Last but not least heeft de plaats dit te danken aan het gelijknamige strand. Het witte zandstrand, de winderige duinen en de adembenemende zonsondergangen maken het strand tot een onvergetelijke plek.

5. Skagen strand

Het strand in het noordelijkste puntje van Denemarken is zeker een bezoekje waard. Indrukwekkende verschuivende duinen en bijna eindeloze uitgestrektheden maken onder andere de omgeving en het strand zo bijzonder. Een ander hoogtepunt is dat je vanaf de kusten van Denemarken de Noordzee en de Oostzee kunt zien botsen en samensmelten.

6. Het Saltum strand

Als u op zoek bent naar rust en afzondering, bent u bij Saltum beach aan het juiste adres. Het omringende landschap wordt ook wel gekscherend de Alpen van Jammerbucht genoemd, omdat het wordt doorkruist door heuvels tot 100 meter hoog, wat voor Deense begrippen enorm is. U kunt door de hoge duinen wandelen en daarna heerlijk ontspannen op het brede zandstrand.

7. Het Lakolk strand op Rømø

Het eiland Rømø ligt slechts een paar kilometer ten noorden van Sylt en is daarom gemakkelijk te bereiken voor Duitse vakantiegangers. In het westen van het eiland ligt Lakolk Beach, dat tot vier kilometer breed en 15 kilometer lang is. Het strand is relatief hard, maar is niet alleen perfect voor watersporters, maar biedt ook gezinnen een mooie reisbestemming.

8. Het Nørlev strand

Niet ver van de grens tussen de Noordzee en de Oostzee in het noorden van Jutland ligt Nørlev Strand. Tot nu toe in het noorden zijn de dagen in de zomer bijzonder lang – en aan het einde zijn er indrukwekkende zonsondergangen. Bezoekers mogen tot aan het water rijden en ook tal van vissers waarderen de voordelen van dit strand.

9. Het Løkken strand

Het tien kilometer lange Løkken Strand in het noorden van Jutland biedt zowel autovrije gedeelten als gebieden die met de auto te bereiken zijn. Het bijna witte zand past perfect bij de talrijke witte badhuizen die in de zomer op het strand staan, particulier worden verhuurd en zo de “Witte Stad van Løkken” vormen.

10. Blokhus strand

Het Blokhus strand in het noorden van Denemarken is zowel een badstrand als een hotspot voor windsurfers. Hier kunt u ook naar het water rijden. Naast een klassieke strandvakantie kunt u ook watersporten, een paard huren voor een ritje of gewoon wandelen langs het strand.

Flacco
Logo