De 10 beste pretparken in Duitsland

Spannende attracties, snelle achtbanen, avontuurlijke entertainmentshows en nog veel meer – dat is wat pretparken in Duitsland bieden.
Het zijn inmiddels populaire reisbestemmingen in Duitsland geworden en ideaal voor een korte vakantie.
Want hoe oud je ook bent, je hebt gegarandeerd een onvergetelijke dag. Ondertussen gaat het aanbod van veel avonturenparken door.
Er worden niet alleen attracties en perfecte themawerelden aangeboden, maar ook hele hotels en vakantiedorpen.

We laten je de beste pretparken van Duitsland zien en vertellen je welke highlights je niet mag missen. Alle genoemde prijzen zijn per 2020

1. Europa Park Baden-Württemberg

https://www.instagram.com/p/B_5Ja6ciYGV/

Hij is de onbetwiste koning onder de pretparken in Duitsland: Europa-Park in Rust, Baden-Württemberg. Elk jaar zijn er 5,6 miljoen bezoekers te gast, waarmee het het meest bezochte pretpark van Duitsland is. Oplopende trend. Een Amerikaans tijdschrift noemde het ook voor de vierde keer op rij het beste pretpark ter wereld.
Europa Park werd in 1975 geopend als tentoonstellingsruimte voor de familie Mack. Hier wilde ze haar producten presenteren – attracties voor pretparken.
Het avonturenpark ontwikkelde zich snel tot een echte toeristenmagneet en in 1978 brak het park de mijlpaal van één miljoen bezoekers.
Tegenwoordig omvat het park 18 thematische gebieden, waarvan de meerderheid is verdeeld in Europese landen.
Europa Park biedt attracties voor kinderen en volwassenen en heeft elk jaar nieuwe attracties.
Voor seizoen 2018 zijn (weer) een virtual reality achtbaan en de vernieuwde Eurosat achtbaan geopend.

Belangrijkste informatie
Toegang: volwassenen betalen 52,00 euro, kinderen van 4 tot 11 jaar betalen 44,50 euro, kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang
Openingstijden: dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur van eind maart tot begin november, dagelijks geopend van 11.00 uur tot 19.00 uur van eind november tot begin januari 2019.
Adres: Europa-Park-Straße 2, 77977 Rust
Web: www.europapark.de

2. Phantasialand in Brühl, Noordrijn-Westfalen

Het pretpark in Noordrijn-Westfalen is een van de meest bezochte pretparken in Duitsland en is verdeeld in in totaal zes vakgebieden.
Het avonturenpark werd in 1967 geopend in een voormalige bruinkoolmijn.
Een van de oprichters had deelgenomen aan talloze tv-poppenshows en wilde de poppen en het landschap permanent in zijn fonds tentoonstellen voor gasten.
Tegenwoordig kun je door prachtige landschappen slenteren, zoals de Berlijnse straat Unter den Linden in de stijl van de jaren twintig, of je kunt China Town midden in het Rijnland bezoeken.
Andere gebieden zijn Mexico, Mystery, Fantasy en Deep Africa.
De attracties in het park zijn geschikt voor alle leeftijden.
Je vindt snelle ritten zoals achtbanen, wildwaterattracties en nog veel meer. Ook een kettingcarrousel, schminken en meer.

Toegang: Bezoekers vanaf 12 jaar betalen 49,50 euro, kinderen van 4 tot 11 jaar betalen 39,50 euro, kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang
Openingstijden: van begin april tot eind november elke dag van 09.00 uur tot 18.00 uur, van juli tot eind augustus dagelijks van 09.00 uur tot 20.00 uur
Adres: Berggeiststraße 31-41, 50321 Brühl
Web: www.phantasialand.de

3. Serengetipark in Hodenhagen, Nedersaksen

https://www.instagram.com/p/B_2Yf9Diuaz/

Het dichtstbijzijnde pretpark in Nedersaksen ligt op slechts ongeveer een uur rijden van het Heide Park Resort.
In 1974 werd hier het Serengeti Park geopend. Het park is verdeeld in drie themagebieden. Op de 120 hectare in de Serengeti Safari leven ongeveer 1.500 dieren.
U kunt met uw eigen auto door dit gebied rijden of deelnemen aan een bustour. Zo ervaar je een echt safarigevoel midden in Noord-Duitsland.
In het tweede deel van de jungle-safari leven ongeveer 20 verschillende soorten apen in vrij toegankelijke verblijven.
Bezoekers rijden hier doorheen in een open terreinwagen. Een deel van de route is voorbereid als een offroad-route met speciale effecten.
In de derde themawereld, de Adventure Safari, vind je verschillende attracties die typisch zijn voor een pretpark.
Hier vind je een waterbaan, vrije val toren, achtbanen en andere snelle ritten.
Maar ook voor de kleine bezoekers zijn er geschikte en kindvriendelijke attracties.

Belangrijkste informatie
Toegang: Volwassenen betalen € 34,50, kinderen van 3 tot 12 jaar betalen € 27,50, mensen met een handicap en hun geregistreerde begeleider betalen € 17 per stuk, honden mogen gratis en aangelijnd mee naar het park
Openingstijden: van half maart tot begin november dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur
Adres: Am Safaripark 1, 29693 Hodenhagen
Web: www.serengeti-park.de

4. Heide Park Resort in Soltau, Nedersaksen

https://www.instagram.com/p/B9JYr5-qv3z/

Het is het op één na grootste pretpark van Duitsland en bevindt zich in de prachtige omgeving van de Lüneburger Heide in Nedersaksen.
Het werd geopend in 1978 en is sindsdien gegroeid en uitgebreid.
In het begin had het park maar een paar ritten en natuurverblijven. De eigenaar wilde oorspronkelijk samenwerken met de initiatiefnemer van het Europa-Park Rust. Maar omdat hij kort daarna onverwacht stierf, kwam deze samenwerking niet tot stand.

Tegenwoordig is het Heide Park Resort niet alleen een recreatiepark met een verscheidenheid aan achtbanen en attracties zoals de houten achtbaan Colossos, de 103 meter hoge vrije val toren “Scream” en de eerste duikachtbaan in Duitsland, maar heeft het ook een hotel, een vakantiekamp en een leuk zwembad .

Onze tip: boek uw tickets online. Je kunt tot 28% vergeleken met kopen bij de kassa.
Belangrijkste informatie
Toegang: volwassenen en kinderen betalen online € 34,50, de ticketprijs is € 47,50 voor volwassenen en € 39 voor kinderen van 3 tot 11 jaar, kinderen onder de 3 jaar komen gratis naar Heide Park
Openingstijden: van eind maart tot eind oktober dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur
Adres: Heide Park 1, 29614 Soltau
Web: www.heide-park.de

5. Legoland Duitsland in Günzburg, Beieren

https://www.instagram.com/p/B_0IoyWnfDz/

Legoland Duitsland is een van de meest kindvriendelijke pretparken van het land en werd in 2012 ook daarvoor bekroond. Het 14 hectare grote park heeft als thema ‘Beleef het avontuur!’ En was opgedeeld in acht thematische gebieden, waaronder het land van de piraten en het rijk van de farao’s, evenals het Lego Mindstorms Centre, waar kinderen hun eigen robots kunnen programmeren.
Sinds 2002 vind je het Duitse Legoland in de Beierse stad Günzburg.
Van 1973 tot 1976 lag Legoland Duitsland op de plaats van het huidige Hansapark in Sierksdorf.
Tegenwoordig bezoeken jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen mensen Legoland in Günzburg.
Naast vooral attracties geschikt voor jongere kinderen, waaronder achtbanen, is het hoogtepunt voor veel bezoekers het zogenaamde Miniland. Een miniatuurlandschap met meer dan 25 miljoen legoblokjes.
Hier werden veel gedetailleerde scènes zoals de Allianz Arena, de Duitse Reichstag en de haven van Hamburg nagebouwd in uitgebreid handwerk.
Je vindt er ook modellen van de vijf hoogste wollen wolkenkrabbers ter wereld.

U kunt ook andere Legoland-parken vinden in Billund in Denemarken, in Windsor in Engeland en in San Diego en Orlando in de Verenigde Staten.

Belangrijkste informatie
Toegang: volwassenen betalen € 45,50, kinderen van 3 tot 11 jaar betalen € 40,50, kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang
Openingstijden: van eind maart tot begin november, afhankelijk van de maand, van 10.00 tot 20.00 uur
Adres: Legoland-Allee 1, 89312 Günzburg
Web: www.legoland.de

6. Movie Park in Bottrop, Noordrijn-Westfalen

https://www.instagram.com/p/B-KhFsZKCiM/

In 1996 werd het huidige Movie Park Germany geopend onder de naam Warner Bros. Movie World en in 2005 omgedoopt tot Movie Park Germany. Het hele themapark heeft nog steeds het thema film als centraal motief.
Wanneer je het Movie Park bezoekt, kun je regelmatig wisselende shows verwachten in verschillende delen van het park.
Ook vind je hier een uitgebreid aanbod aan attracties, van snelle achtbanen en wildwaterattracties tot kindvriendelijke attracties, waar het wat rustiger is.
De MP Xpress is vooral populair in het Old West-gebied en Van Helsing’s Factory, een achtbaan met elementen van een spooktrein, in de straten van New York.

Belangrijkste informatie
Toegang: Online tickets kosten € 29,50 voor bezoekers vanaf 12 jaar, € 25 van 4 tot 11 jaar, als u uw tickets ter plaatse koopt, betalen bezoekers vanaf 12 jaar € 40,50 afhankelijk van de dag en kinderen vanaf 4 jaar tot 11 jaar vanaf 31 euro, kinderen onder de 4 jaar betalen geen toegang
Openingstijden: van eind maart tot begin november elke dag van 10.00 uur tot maximaal 22.00 uur.
Adres: Warner-Allee 1, 46244 Bottrop
Web: www.movieparkgermany.de

7. Playmobil Fun Park in Zirndorf, Beieren

https://www.instagram.com/p/B_2jmDajI0e/

Iedereen kent de kleine plastic figuren en hun vele verschillende themawerelden, die in veel kinderkamers over de hele wereld voor veel speelgoed zorgen. Het spreekt dus voor zich dat er, net als Legoland, ook een apart pretpark is voor Playmobil. In 1991 werd het Playmobil Fun Park geopend op het hoofdkantoor van het bedrijf in het district Fürth bij Neurenberg.
De kinderen kunnen zich uitleven op de verschillende speelstations.
Behendigheid is wat telt bij het balanceren, op de boerderij die ze spelen in een kleurrijke en oversized Playmobil-wereld.
In een goudmijn kun je goudpannen proberen en misschien de grote rijkdom tegenkomen.
Een binnenspeeltuin zorgt ook bij slecht weer voor de perfecte dag in het pretpark.

Belangrijkste informatie
Adres: Brandstätterstraße 2-10, 90513 Zirndorf
Openingstijden: van eind maart tot begin november dagelijks van 09.00 uur tot 19.00 uur In het winterseizoen en op de sluimerdagen zijn alleen de klimtuin en de binnenspeeltuin gedeeltelijk open
Toegang: hoogseizoen mei tot begin september € 11,90, laagseizoen begin september tot begin november € 9,90
Web: www.playmobil-funpark.de

8. Hansa Park in Sierksdorf, Sleeswijk-Holstein

https://www.instagram.com/p/B86CJhdIyWW/

In Sierksdorf aan de Oostzee wacht u het enige pretpark van Duitsland, direct aan zee, met ongeveer 125 attracties.
Het park omvat ook het Hansa-Park Resort, waar u midden in de schilderachtige natuur kunt overnachten in een van de vier beschikbare huistypes direct aan de Oostzee.
Een bezoek aan het Hansapark kan perfect gecombineerd worden met een vakantie aan zee.
De eerste baanbrekende hoogtepunten waren onder meer een wildwatervlot uit Amerika en een dolfinarium met koepelgebouw met 1.400 zitplaatsen. Tegenwoordig biedt het Hansa Park rijplezier en 125 attracties.
Een snelle rit in een van de zes achtbanen of in een van de vijf waterattracties staat garant voor plezier voor jong en oud.
Het Hansa Park streeft er altijd naar om de belevingsfactor in elk seizoen te verhogen. Zo is in 2018 pas een 4D-bioscoop geopend in het pretpark.

Trouwens, vanaf de hogere attracties heb je een geweldig uitzicht over de Oostzee en de baai van Lübeck. Hier vind je enkele van de mooiste stranden van Duitsland.

Belangrijkste informatie
Toegang: Bezoekers vanaf 15 jaar betalen 39,00 euro, kinderen van 4 tot 14 jaar betalen 29,50 euro, kinderen tot 4 jaar en verjaardagskinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang
Openingstijden: van eind maart tot eind oktober dagelijks van 9.00 uur tot maximaal 20.30 uur
Adres: Am Fahrenkrog 1, 23730 Sierksdorf
Web: www.hansapark.de

9. Ravensburger Spieleland in Meckenbeuren, Baden-Württemberg

https://www.instagram.com/p/B2okhg3IwDw/

Slechts een paar kilometer van de Bodensee is het volgende pretpark in Duitsland dat we u willen voorstellen.
Het Ravensburger Spieleland werd geopend in 1998 en beweert een recreatie- en themapark te zijn voor gezinnen met kinderen tussen twee en twaalf jaar. De attracties zijn dienovereenkomstig ontworpen.
Het pretpark is opgedeeld in acht themawerelden.
Je kunt stoom afblazen in oversized Ravensburger-spellen zoals het “Crazy Labyrinth” of “Tempo, kleine slak”, in de groene oase draait alles om het avontuurlijke leven op de boerderij. In totaal wachten 70 attracties om door u ontdekt te worden.

Belangrijkste informatie
Toegang: Bezoekers vanaf 15 jaar betalen € 35,50, kinderen van 3 tot 14 jaar betalen € 33,50, kinderen onder de 3 jaar en verjaardagskinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang
Openingstijden: van eind maart tot begin oktober dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur
Adres: Am Hangenwald 1, 88074 Meckenbeuren
Web: www.spieleland.de

10. Belantis in Leipzig, Saksen

https://www.instagram.com/p/B9MKN6IoNaf/

Het pretpark Belantis, geopend in 2003, ligt ten zuiden van Leipzig, omgeven door het merengebied Neuseenland in Leipzig.
Het was het eerste pretpark van deze omvang in Oost-Duitsland en trekt elk seizoen meer dan een half miljoen bezoekers.
Bijzonder populair is de wildwaterbaan “Curse of the Pharaoh”, waar je een duik neemt in de grootste piramide van Europa of de verschillende achtbanen.
De Belantis is onderverdeeld in in totaal acht vakgebieden.
In maart 2018 werd aangekondigd dat het park zou worden gekocht door Spaanse investeerders, die ook het Movie Park in Bottrop hadden overgenomen.

Belangrijkste informatie
Toegang: Bezoekers vanaf 11 jaar betalen online vanaf 25,90 euro, kinderen van 4 tot 10 jaar betalen vanaf 25,90 euro, kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang
Openingstijden: van eind maart tot begin november dagelijks van 10.00 uur tot maximaal 19.00 uur
Adres: Zur Weißen Mark 1, 04249 Leipzig
Web: www.belantis.de

 

Flacco
Logo