Corral del Carbón in Granada

Corral del Carbón diende in de 14e eeuw als magazijn voor passerende kooplieden. Men kon vroeger goederen in dit magazijn deponeren en ze vervolgens doorverkopen. Als u het gebouw bezoekt, is het raadzaam om elk detail goed te bekijken, want er zijn enkele elementen die het bekijken waard zijn.
De kolenwerf, die in de 14e eeuw door de Moorse handelaar werd gebruikt, werd vervolgens gebruikt als opslagplaats, winkel en herberg. Tegenwoordig staat het bekend als de “Corral del Cárbon” en is gelegen nabij de kathedraal.

De Corral del Carbón werd gebouwd door de Nasrid in 1336 en noemde dit kamp “Al-Fundug al-Gidida of alhónda nueva“, wat graanmarkt betekent in het Nederlands. Destijds lag dit kamp in het zuiden van de Moorse stad, direct naast de zijdemarkt De souk in de medina en de belangrijkste moskee, waar veel moslims hun gebeden uitvoerden, bevonden zich in de buurt van het kamp, ​​voornamelijk als een groot hostel of als een magazijn voor doorreizende kooplieden.

Nadat de katholieke koningen Granada heroverden, werd dit kamp gebruikt als kolenwerf en vandaar de naam “kolenwerf”. Jaren later werden de kolenhandelaren steeds minder, dus de acteurs kwamen om het pakhuis als komedietheater te gebruiken of het als verhuurhuis te verhuren.

Het gebouw werd altijd met sloop bedreigd, maar de autoriteiten konden het gebouw onder monumentenzorg plaatsen en de restauratie begon. Uiteindelijk kon de restauratie in 2006 worden afgerond en gingen de poorten open voor bezoekers.

Het gebouw staat op een rechthoekige plattegrond en heeft in totaal drie verdiepingen. Verder zijn er binnen galerijen, die bestaan ​​uit de basiselementen van stenen pilaren, houten balken en funderingen van gebeeldhouwd hout, die uitkomen op de binnenplaats.

De hoefijzervormige poort is een van de hoogtepunten van dit gebouw, omdat je niet veel van dergelijke toegangsportalen ziet. Verder moet je bij een bezoek aan dit gebouw zeker een kijkje nemen aan het plafond van het poortgebouw, want het is rijkelijk versierd met gipsen ornamenten, die te zien zijn als het Alhambra. Deze poort leidt rechtstreeks naar de binnenplaats, die heel eenvoudig en functioneel is gehouden – dit betekent dat u geen decoratieve elementen op de binnenplaats kunt zien.

Tegenwoordig wordt het interieur van de Corral del Carbón gebruikt als kantoren en winkels en momenteel is hier het Granada City Orchestra, waar u veel theatervoorstellingen, concerten, seminars en flamencoshows kunt zien.

Adres
Calle Mariana Pineda, 18009 Granada

Flacco
Logo