Choco-Story Brussels: Het Chocolademuseum

  1. Geschiedenis van Chocolade: Choco-Story Brussels is gewijd aan het vertellen van de fascinerende geschiedenis van chocolade, van de oude Maya’s en Azteken tot de Europese ontdekking en verspreiding van cacao.
  2. Interactieve Tentoonstellingen: Het museum biedt vaak interactieve tentoonstellingen waar bezoekers meer te weten kunnen komen over het productieproces van chocolade, van boon tot bar. Er zijn vaak demonstraties van het maken van chocolade en proeverijen om de smaakpapillen te verwennen.
  3. Belgische Chocoladetraditie: Aangezien België wereldwijd bekend staat om zijn voortreffelijke chocolade, richt het museum zich ook op de rijke Belgische chocoladetraditie. Bezoekers kunnen kennismaken met de verschillende soorten chocolade en pralines die het land beroemd hebben gemaakt.
  4. Workshops en Activiteiten: Naast de tentoonstellingen biedt het Chocolademuseum vaak workshops en activiteiten, waar bezoekers hands-on ervaringen kunnen opdoen en hun eigen chocoladecreaties kunnen maken.
  5. Winkel: Het museum beschikt doorgaans over een chocoladewinkel waar je hoogwaardige Belgische chocolade kunt kopen, inclusief unieke en lokale specialiteiten.
  6. Adres en Openingstijden: Controleer de meest recente informatie over het adres en de openingstijden op de officiële website van Choco-Story Brussels voordat je een bezoek plant.

Als je meer specifieke details wilt hebben of de huidige status van het chocolademuseum in Brussel wilt weten, raad ik aan de officiële website van het museum te raadplegen of contact op te nemen met de plaatselijke toeristische dienst voor actuele informatie.

Rue de la Tete d’Or 9-11 (round the corner from Grand Place)
Opening times:
Tue – Sun 10.00 – 16.30
Entrance fee:
5 Euros
Website
: https://choco-story-brussels.be

Flacco
Logo