Bezienswaardigheden in Bulgarije

In Bulgarije zijn er een schat aan interessante bezienswaardigheden, waarvan sommige dateren uit de oudheid. Het Trimontium theater is een voorbeeld van de Thracische architectuur, terwijl het Nationale Paleis van Cultuur in Sofia een moderne bezienswaardigheid is in Bulgarije. De kerken van het land zijn ook de moeite waard om voorwerpen te bekijken met hun kleurrijke pictogram schilderijen aan de muren.

Sofia: Er is veel te zien in de hoofdstad van Bulgarije. Voor cultuurliefhebbers en feestmensen.

Alexander Nevski-kathedraal / Sofia
Plovdiv is voor iedereen die geïnteresseerd is in eerdere culturen zoals de Thraciërs, Romeinen en Ottomanen.

Bachkovo-klooster: Bachkovo-klooster ligt aan de zuidkant van het Rodopedorpje Bachkovo, op 28 km van Plovdiv. Het klooster werd gesticht in 1083 door Georgian Gregor Pakourianos.

Veliko Tarnovo: De oude Bulgaarse hoofdstad, 240 km van Sofia en 220 km van Varna. De bloeitijd van Veliko Tarnovo is gerelateerd aan de periode van het Tweede Bulgaarse rijk (1185 – 1393). Het gebied is ideaal voor actieve vakantiegangers omdat het veel mogelijkheden biedt voor rots klimmen, mountainbiken en paardrijden, evenals vissen in de vele rivieren en stuwmeren. Op slechts 6 km afstand van Veliko Tarnovo vindt u het architectonische reservaat Arbanasi. Het archaïsche dorp heeft oude kerken en pittoreske binnenplaatsen behouden, ondergedompeld in bloemen en groen.

De zeven Rilaseen en het Rila-klooster zijn geschikt voor natuurliefhebbers en wandelaars, maar ook voor cultuurliefhebbers. Het Rila Klooster is een UNESCO World Heritage Site.

Bansko is niet ver van het Rila Klooster voor alle skiërs een must. Bansko vindt u schilderachtige en traditionele restaurants en goed onderhouden pistes. Alle evenementen zijn hier te vinden.

Melnik De kleinste stad in Bulgarije met 208 inwoners. Melnik is gelegen op de zuidelijke hellingen van het Pirin Mountain en 30 km van de Griekse grens en biedt een zeer schilderachtige oude stad. De Rozhenski klooster, dat is gelegen op 5 km ten oosten van Melnik, is ook zeker de moeite waard. De wijn uit Melnik, van de unieke Bulgaarse druivensoort Shiroka Melnischka Losa, is een van de eigenaardigheden van de stad en de regio en elk jaar trekt veel wijnliefhebbers uit de hele wereld.

Nessebar is een van de mooiste steden aan de Zwarte Zee, met een rijke geschiedenis die meer dan 3200 jaar oud is. In 1983, UNESCO voegde de oude binnenstad van Nessebar op de lijst van monumenten van de wereld cultureel erfgoed. Zomer concerten en evenementen vinden plaats in het oude theater van de oude stad Nessebar. De vakantie van de stad op 15 augustus, gaat gepaard met tal van evenementen, tentoonstellingen, concerten op verschillende podia en een religieuze processie.

Sozopol is mijn favoriete plek aan zee. Sozopol is een van de oudste steden aan de Bulgaarse kust van de Zwarte Zee, heeft een prachtige oude stad en vele geweldige pubs. De stad Sozopol ligt op een schilderachtig schiereiland in het zuidelijke deel van de Baai van Burgas, op ongeveer 35 km van Burgas. Campings: Gradina, Zlatna Ribka, Kavatsi, Veselie en Smokiniya. Ten zuiden van Sozopol ligt het Ropotamo-reservaat aan de monding van de rivier. Hier kunt u boottochten maken en interessante vogelsoorten en plantensoorten bewonderen. De belangrijkste evenementen in Sozopol zijn het Kunstfestival “Apollonia” (1-10 september) en de juli-ochtendtraditie (Sunrise op 1 juli).

Cap Kaliakra: vanwege zijn rijke geschiedenis, ongerepte natuur en prachtige panoramische uitzichten, is het een van de meest aantrekkelijke toeristische plekken aan de kust van de Zwarte Zee.

Balchik: Balchik is een kleine en dromerige havenstad aan de Zwarte Zee, op 40 km van Varna. Hier meer over.

Rotsen van Belogradchik: Het gebied is erg populair bij toeristen en klimliefhebbers vanwege de schoonheid van de rotsen van Belogradchik, met een lengte van 30 km en een breedte van 6-7 km, het fort en de talloze historische bezienswaardigheden. Niet ver van Belogradchik ligt de Magura-grot, die nog steeds rotsschilderingen uit verschillende historische perioden bewaart.

Flacco
Logo