Beste reistijd Estland

Informatie over de optimale reistijd voor Estland

Estland is een van de typische Scandinavische landen. Dat betekent in een notendop: koele en uitgesproken winters, die vrij lang kunnen zijn. De zomers kunnen leuk en aangenaam zijn – maar zijn meestal ook vrij kort. In het binnenland kan het klimaat wat ongemakkelijk zijn, wat ook wordt veroorzaakt door moeras- en moerasgebieden. De zomers kunnen erg heet en onaangenaam vochtig zijn, hoewel erg kort. De winters zijn hier ook lang en erg koud. De kustgebieden en de eilanden zijn meestal milder – de zomers zijn relatief kort, maar heel aangenaam. De winters zijn een beetje milder, maar nog steeds lang en vrij fris koud.

De winter is zeker een groot probleem als het gaat om Estland. Betrouwbare maanden met plus temperaturen zijn eigenlijk alleen juni, juli en augustus. In alle andere maanden zijn minus temperaturen mogelijk.

Winter duurt meestal van midden / eind oktober tot maart of april. De gemiddelde wintertemperatuur is standaard onder het vriespunt. In de winter kun je een grote hoeveelheid sneeuw verwachten in het land. De hoeveelheid sneeuw neemt normaal naar het zuidoosten toe. Een zeker kenmerk is zeker dat veel kustgebieden bevroren watergebieden hebben. Al met al moet je zeggen dat de winters in Estland niet zo zwaar zijn als die in Rusland. Toch zijn de winters lang en vooral vanaf december kan het saaie en bewolkte weer je een beetje slaan.

Bekijk ook:

Estland vakantie
De beste hotels in Tallinn
Lahemaa Rahvus Park Estland
Tallinn Estland
Estland Bezienswaardigheden
Beste reistijd naar Estland

De winter verlaten begint meestal in mei. Dan begint het te bloeien in het land. Het wordt dan warmer. Tot augustus kunt u in een prachtige zomer piektemperaturen van rond de 30 ° C verwachten. In de zomer is het echt leuk in het land en niet alleen de vegetatie bloeit merkbaar. De zomer is zeker een van de meest aantrekkelijke reistijden voor Estland. Zelfs september kan nog steeds heel aangenaam zijn, maar aan de andere kant kan het ook tot koelere fasen komen. Aanzienlijk koeler is meestal altijd oktober. De piektemperaturen bereiken zelden de 20 ° C, het is meestal niet erg zonnig en toch een beetje regenachtig. November is in elk geval koel, het komt in november tot lage temperaturen van niet minder dan -21 ° C, zelfs kouder is de december en de koelste maanden zijn meestal januari en februari. De thermometer creëert zelden de plusgraden in de twee maanden. De laagste waarden kunnen dan tot maximaal -30 ° C gaan. Zelfs de maand maart is nog steeds vrij koud, je kunt hier zelden 0 ° C bereiken. Maar in maart zijn temperaturen van 12 ° C theoretisch mogelijk – aan de andere kant zijn in Tallinn lage temperaturen van -25 ° C gemeten. In april kun je normaal verwachten bij lage temperaturen. Piekwaarden van 21 ° C zijn mogelijk, maar het kan opnieuw ver onder 0 ° C gaan. Zelfs in mei kan het nog steeds net onder 0 ° C gaan, maar de maand mei is meestal een vrij aangename maand. Echt betrouwbaar in het plusbereik zijn eigenlijk alleen juni, juli en augustus.

De beste reistijd voor Estland, je moet in elk geval bellen, de zomer. Het wordt hier relatief warm van juni tot augustus. Mei en september kunnen ook als goede reistijd voor Estland worden genoemd, maar het kan ook behoorlijk koel zijn in de twee maanden.

Rondreis Estland, Letland en Litouwen

1.598,00
TradetrackerProducts sawadee.nl
Laatste update was op: december 23, 2023 4:57 pm

Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 16 dagen kennis met zowel de natuur als cultuur van deze drie landen, Estland, Letland en Litouwen. We brengen een bezoek aan het oudste en grootste nationale park van Estland, nemen een verfrissende duik in de 'zomerhoofdstad' Pärnu...

Rondreis Estland, Rusland en Finland

1.548,00
TradetrackerProducts sawadee.nl
Laatste update was op: december 23, 2023 4:57 pm

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Estland, Finland en Rusland bezoeken we 3 indrukwekkende landen en reizen we door diverse gebieden. Naast de klassieke highlights van de drie landen nemen we ook ruim te tijd om de minder bekende gebieden te bezoeken. We ontdekken bruisende steden, we...

8 daagse vliegvakantie naar Economy in tallinn, estland

376,00
TradetrackerProducts prijsvrij.nl
Laatste update was op: december 23, 2023 4:57 pm

Het gebouw stamt uit het einde van de 19e eeuw en herbergde het 'Grand Hotel', één van de eerste hotels in zijn soort in Tallinn. Het overleefde wonderlijk een bombardement in de 2e Wereldoorlog, waarbij 53% van Tallinn werd verwoest.

8 daagse vliegvakantie naar Shnelli in tallinn, estland

329,00
TradetrackerProducts prijsvrij.nl
Laatste update was op: december 23, 2023 4:57 pm

Modern en populair hotel met uitstekende faciliteiten. Een gunstige prijsstelling en direct naast het centraal station. Zeer verzorgde kamers. Vanuit het hotel loopt u door het park in ca. 5 minuten naar de oude binnenstad.

Flacco
Logo