Beste duikgebieden van Mallorca

Duiken in Mallorca

Naast natuurreservaten, bergen en stranden, heeft Mallorca ook een even verbazingwekkend onderwaterlandschap. Duiken is ongetwijfeld een van de vele attracties die dit Balearische eiland biedt, waar kwallen, egels en vissen die deze stille wereld bewonen, kunnen worden ontdekt door elke bezoeker die zo veel schatten wil recreëren. Ontdek ze zelf.

Cap de Formentor

Cap de Formentor ligt aan het noordelijke uiteinde van Mallorca en is een van de bestemmingen bij uitstek om te duiken. De reis naar het water begint via een boottocht, iets dat zal worden gecompenseerd zodra we onszelf overgeven aan het kristalheldere water van dit strand en een uitgebreide keten van rotsen ontdekken waaronder indrukwekkende soorten zijn verborgen. Met een maximale diepte van 50 meter vallen hier het grote aantal onderwatergrotten vol murenen, kongeraal en octopus op.

Cala Varques

Cala Varques heeft een oppervlakte van meer dan 500 meter en maakt deel uit van de bestemming van vele duikers vanwege het grote aantal onderwatergalerijen die het bevat. Gelegen tussen Calas de Mallorca en Cala Romántica, wordt deze kuststreek ook gekenmerkt door de helderheid van zijn wateren, ideaal om te genieten van een grote diversiteit aan mariene soorten. Het beste van alles is dat geweldige vaardigheden niet nodig zijn om in het water te duiken, hoewel het noodzakelijk is om een ​​zaklamp mee te nemen als we alle hoeken willen bedekken en niet vergeten comfortabele schoenen te dragen.

Cala Ratjada

Cala Ratjada, behorend tot de gemeente Capdepera, en slechts tachtig kilometer van Palma, is een zeereservaat van 40 kilometer, zeer geschikt om te duiken in de wateren. Voor toeristen van alle leeftijden (vanaf 10 jaar) zijn er ongeveer 12 duikcentra met dagelijkse excursies naar de zeebodem. Zonder twijfel kan de warmte van het water in deze baai en de rijkdom van de flora en fauna die ons binnen wacht, de perfecte gelegenheid zijn voor een doopduik.

Cala Llitjeres

Cala Llitjeres of zoals het ook bekend staat, naLliteres, is een maritieme enclave die wordt erkend als een natuurlijk gebied van bijzonder belang. Gelegen op een paar kilometer van Capdepera, krijgt de baai ook de naam “calita de los buzos”, waardoor we een idee kunnen krijgen van hoe bevredigend onze ervaring op deze plek kan zijn. De duikcentra hier bieden ons het advies van een expert, dus het zal niet moeilijk zijn om meer dan 12 meter diep te zijn die een prachtige omgeving van tunnels, bogen en grotten verbergen, de thuisbasis van vele soorten vissen.

Cala Llamp

Er is slechts 10 meter onderdompeling nodig om ons te omringen met de wonderen van Cala Llamp, een strand van 122 meter lang, ook populair voor de boten die het ankeren. Genesteld twee kilometer van Port d’Andratx bewonen enkele bijzondere soorten zoals gele anemoon deze baai. Wind in de regio kan echter een tegenvaller zijn, vooral als we besluiten om een ​​snorkel te gebruiken om over de wateren te reizen. Met de juiste omstandigheden kan het een fascinerend avontuur zijn om te verdwalen in de grote verzonken grot van dit strand.

Isla del Sec

Het integreert het landschap van de baai van Palma, en het is een klein eiland waar murenen, barracuda’s en castagnetten kunnen worden ontdekt bij elke stap en slechts 30 meter diep. Het beste ding over de plaats is echter een kleine schat die op de bodem rust: drie gezonken schepen die, hoewel ze in de loop van de tijd veel zijn verslechterd, ons nog steeds blij maken zodra we ze vinden. Zonder twijfel kan een middag doorbrengen op het eiland iets onvergetelijks worden.

Wrakken van de Dique de Palma

Dit is de andere grote verrassing die de baai van Palma koestert. In dit geval kan meer zorg nodig zijn om de bodem in te duiken, omdat diepte en slecht zicht van onze kant meer vaardigheid vereisen. De vier wrakken die op 40 meter van het oppervlak dommelen, zijn meer dan 20 jaar oud, vergezeld van groupers, baarzen en barracuda’s. Als we de juiste uitrusting krijgen en het advies van een professional hebben, kunnen we het interieur van deze boten bezoeken in dezelfde duik.

Cabrera

Het Nationaal Park Cabrera archipel biedt een benijdenswaardig marien ecosysteem voor elke duiker. Om toegang te krijgen tot de site hebben we een speciale toestemming nodig, maar eenmaal verkregen volstaat het om naar de duikcentra van de regio te gaan en deel te nemen aan hun excursies. Benadrukt dat, jaloers beschermd door de rijkdom van zijn flora en fauna, Cabrera een Mallorcaanse kust heeft vol met endemische soorten die onweerstaanbaar zijn, hetzij door in de bodem te duiken, of met het blote oog door een snorkel.

Geef uw mening

      Laat een reactie achter

      Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
      Flacco