Anderhalve meter vakantie, vakantie na Corona

Voor de meeste vakantiegangers zijn reizen tot nu toe in het water gevallen vanwege de corona pandemie. Dit is niet alleen pijnlijk voor de getroffenen: de hele reisindustrie is verlamd en klaagt alleen al in Nederland over miljarden aan verkoopverliezen. Nu moeten we met vertrouwen naar de toekomst kijken: sommige touroperators, luchtvaartmaatschappijen en cruisemaatschappijen bieden al kortingen aan voor reizen na de corona crisis. Wij laten zien welke voordelen vakantiegangers momenteel hebben bij het boeken en welk goed nieuws de reisbranche ook te melden heeft.

Talrijke vakantiegangers, wier reizen niet of niet mogelijk waren vanwege toegangsbeperkingen en geannuleerde vluchten vanwege Corona, zijn momenteel niet alleen teleurgesteld, maar vaak ook geïrriteerd.
In plaats van geld terug te krijgen, krijgen ze vaak vouchers aangeboden.
Vanuit het oogpunt van de klant is de frustratie begrijpelijk. Aan de andere kant zijn er bedrijven die vrezen voor hun bestaan ​​en banen willen veiligstellen.
Speciale aanbiedingen voor reizigers, bijvoorbeeld in de vorm van loyaliteitsbonussen en versoepeling van de omboek regels, moeten daarom tijdens de sluiting het nodige geld in de schatkist brengen. Voordeel voor vakantiegangers: u kunt geld besparen op lopende boekingen voor de periode na de corona crisis.
Wij sommen de beste vakantie-aanbiedingen op en meldt ook al het andere goede nieuws uit de reisindustrie; van gratis reisaanbiedingen speciaal voor Corona crisiswerkers tot virtuele reizen als inspiratie voor een vakantie naar Corona.
Want één ding is zeker: binnenkort komt de tijd dat we kunnen reizen.

#SeeYouSoonMallorca

Het eiland start een nieuwe campagne
Veel Duitsers, Britten en Nederlanders kunnen momenteel alleen maar dromen van een reis naar hun favoriete eiland Mallorca. Met dit in gedachten is de eilandsraad nu begonnen aan het tweede deel van zijn campagne, die bedoeld is om u na de crisis in Corona op vakantie te laten gaan op Mallorca. Het draait op de sociale netwerken onder de hashtag #SeeYouSoonMallorca in het Duits, Catalaans, Spaans, Engels en Frans, meldt de “Mallorca Zeitung”. De eerste video van de campagne,  Excursies op Mallorca, is meer dan 200.000 keer bekeken en een aantal keer gedeeld.

Airbnb ondersteunt het aanbieden van gratis accommodatie voor medisch personeel

Airbnb zegt dat het samenwerkt met verhuurders uit diverse landen in Europa om eerstehulpverleners, artsen en hulpverleners veilige accommodatie te bieden om de COVID-19-pandemie te bestrijden. Wereldwijd zijn er op Airbnb al meer dan 100.000 accommodaties voorzien voor medische professionals, zo meldde het bedrijf in een persbericht. Als onderdeel van het initiatief kunnen helpers gratis en betaalbare accommodatie boeken in meer dan 160 landen en regio’s. Airbnb doet afstand van alle kosten voor de eerste 100.000 wereldwijd geboekte verblijven.

Medisch personeel kan accommodatie via het programma rechtstreeks aanvragen via het Airbnb-platform. Airbnb beoordeelt de verzoeken en zodra ze zijn geaccepteerd, hebben zoekers toegang tot het open-huizenplatform van Airbnb.

Costa Rica adverteert met gratis kleurboek

Met een nieuw kleurboek willen de adverteerders uit Costa Rica gezinnen aanmoedigen om te dromen en hen klaar te stomen voor het Midden-Amerikaanse land met kleurplaten, puzzels en allerlei informatie. Trouwens, de gebruikers van het boek leren veel interessante dingen over Costa Rica. Bijvoorbeeld over de luiaard, die het grootste deel van zijn leven ondersteboven doorbrengt en boven boomtoppen ‘hangt’. Of over de nachtelijke boomkikker met rode ogen, het handelsmerk van Costa Rica, dat het best ontdekt kan worden tijdens een nachtelijke wandeling in de jungle. De twaalf liefdevol ontworpen pagina’s van het kleurboek geven een klein inzicht in het land, dat slechts 51.100 vierkante kilometer groot is, maar 6,5 procent van de flora en fauna van de wereld herbergt en wordt beschouwd als een pionier in duurzaam toerisme. Het boek is gratis te downloaden op http://www.puravidauniversity.eu/uk/freedownload/

“Droom jezelf naar Saksen!” – Federale staat start marketingcampagne

“Träum Dich nach Sachsen!” – dat is het motto van een nieuwe marketingcampagne in Saksen. In een tijd waarin herbergiers, hoteliers, culturele en vrijetijdsvoorzieningen zich zorgen maken over hun bestaan ​​als gevolg van de corona crisis, “hebben we dergelijke initiatieven nodig om ervoor te zorgen dat Saksen in de hoofden van vakantiegangers wordt gehouden”, legt de minister van Toerisme van Barbara, Barbara Klepsch, uit. in een persbericht het doel van de campagne. Het werd gelanceerd door de Tourismus Marketing Gesellschaft Sachsen (TMGS). De campagne is volgens Klepsch nauw verbonden met de hashtag #dreamnowtravellater en draait op de sociale media en online kanalen van de TMGS. ‘Droom naar Saksen! #dreamnowtravellater “bevatten informatieve en virtuele ervaringen van alle Saksische vakantiebestemmingen. Op deze manier wordt het contact met potentiële vakantiegangers “met mooie momenten uit de ontwakende natuur, met verhalen over de Saksische tradities, door ontmoetingen met kunst en artiesten tijdens concerten en optredens of met recepten uit de Saksische keuken voor thuis”.

Sunweb Informatie over vakanties met vertrek na 28 april

Sunweb volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwkeurig en volgen uiteraard altijd de adviezen van de autoriteiten (hier en op onze vakantiebestemmingen) en onze airline-partners op. Vooralsnog hebben de autoriteiten nog geen beslissing genomen over vakanties met vertrek na 28 april. Wel zijn een aantal landsgrenzen langer gesloten of beslissen bepaalde airlines langer niet te vliegen. Deze informatie vind je op deze pagina. Ook vind je informatie m.b.t. airlines en andere partners die andere maatregelen treffen.

Alle TUI reizen tot en met 10 mei 2020 en daarna

In navolging van de verlengde maatregelen vanuit de Nederlandse overheid en het dringende advies om in de meivakantie niet te reizen, heeft TUI besloten om alle reizen met vertrek tot en met 10 mei 2020 te annuleren:

– Alle pakketreizen van TUI / Kras / Goed Idee Reizen vertrek tot en met 10 mei 2020.
– Alle autovakanties van TUI / Kras / Goed Idee Reizen met vertrek tot en met 10 mei 2020.
– Alle reizen van TUI / Kras / Goed Idee Reizen waarbij alleen een accommodatie is geboekt, met vertrek tot en met 10 mei 2020.
– Alle ticket-only boekingen met vertrek tot en met 10 mei 2020.

Voucher
Reizigers waarvan de reis is geannuleerd, ontvangen een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Wanneer u een TUI reis hebt geboekt krijgt u een voucher die voor een toekomstige TUI reis gebruikt kan worden en wanneer u een Kras reis hebt geboekt krijgt u een Kras voucher die voor een toekomstige Kras reis gebruikt kan worden.

Als u een reis bij een ander reisbureau dan TUI heeft geboekt en TUI is de uitvoerende touroperator, dan heeft u ook recht op de voucher. Het reisbureau waar u geboekt heeft, zal deze voor u aanvragen bij TUI.

Meer informatie over de voucher leest u hieronder in de Veelgestelde Vragen.

Corendon vakantie informatie na en tijdens de corona

We weten op dit moment nog niet of uw vakantie in juni door zal gaan. Dit is afhankelijk van de maatregelen die op dat moment in Nederland gelden, maar ook op uw vakantiebestemming. Het is nu nog onduidelijk welke maatregelen er na 28 april in Nederland van kracht zullen zijn. Naar verwachting zal de regering hierover op 21 april meer duidelijkheid geven. Zo snel mogelijk hierna, maar uiterlijk 30 april, nemen wij vervolgens een besluit over de vakanties met vertrekdatum in juni. U ontvangt hierover op dat moment van ons een brief; het is dus niet nodig om hierover contact op te nemen met ons Contact Center of via social media.

Speciale informatie over Italië

De populaire reisbestemming Italië is tot stilstand gekomen. Door het nieuwe coronavirus Sars-CoV-2 moeten de circa 60 miljoen inwoners thuis blijven. De vrijheid om door het hele land te reizen is beperkt. Het toerisme is voorbij.

“Overbodig transport moet in heel Italië worden vermeden, beperkingen op bewegingsvrijheid en controles zijn in het hele land te verwachten”, zegt het reisadvies van de AA voor Italië. Terugkeren naar een woonplaats zowel binnen als buiten Italië en vertrekken naar Nederland is nog steeds mogelijk. Controles en vragen van beveiligings- en wetshandhavers moeten worden verwacht. Bovendien moet een zelfverklaring over de noodzaak van de reis worden ingevuld en meegenomen, aldus de AA. Bijna alle terminals op de twee luchthavens in Rome waren gesloten voor passagiers. De autoriteiten onderzoeken ook of de luchthaven Milaan Linate, die momenteel wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten, moet worden gesloten. Alitalia heeft alle vluchten van en naar de grotere luchthaven Milaan Malpensa al geannuleerd.

Speciale informatie over Oostenrijk

De Oostenrijkse regering heeft veel winkels gesloten in de strijd tegen het coronavirus en heeft gebieden in quarantaine in Tirol. Vluchtverboden gelden nu ook voor het luchtverkeer van en naar Frankrijk, Spanje en Zwitserland. Rechtstreekse vluchten naar Milaan, Bologna, Zuid-Korea en Iran waren al verboden. Ook passagierstreinen van en naar Italië via de Oostenrijkse grens werden stopgezet.
Ook aan de grens met Zwitserland worden controles uitgevoerd, vergelijkbaar met die aan de Oostenrijks-Italiaanse grens. De grens tussen Duitsland en Oostenrijk wordt gecontroleerd door zowel Duitse als Oostenrijkse grensfunctionarissen.

In de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg zijn enkele bekende wintersportplaatsen in quarantaine geplaatst. De gemeenten Lech, Zürs, Stuben, Warth en Schröcken worden getroffen.

Speciale informatie over Thailand

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken moeten toeristen in Thailand overheidsmaatregelen ondergaan, zoals bewakings- en quarantainemaatregelen, en volledige controle over hun bewegingen.

Vanaf 22 maart moeten alle buitenlandse reizigers die Thailand willen binnenkomen, voor vertrek een geldige ziektekostenverzekering (verzekering inclusief COVID-19-ziekte van minimaal USD 100.000) en een bewijs van gezondheid (niet ouder dan 72 uur, geen) aan hun luchtvaartmaatschappij verstrekken Geef aanwijzingen voor de ziekte van Covid-19), schrijft het bureau op zijn website. Anders mag de luchtvaartmaatschappij geen passagiers aan boord nemen. De genoemde vereisten zijn ook van toepassing op reizigers op doorreis.

Reizigers die al in Thailand zijn, moeten onmiddellijk contact opnemen met hun touroperator of hun luchtvaartmaatschappij en ook vroegtijdig vertrek controleren met betrekking tot retour mogelijkheden via derde landen.

Speciale informatie over Portugal

Om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, worden in Portugal verhoogde toegangscontroles en gezondheidscontroles met temperatuurmetingen uitgevoerd. In individuele gevallen worden ook inreis verboden opgelegd, schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken (AA) op haar website. De noodtoestand die op 19 maart voor heel Portugal is uitgeroepen, is aanvankelijk van toepassing tot 2 april 2020. Naast dringend noodzakelijke activiteiten zoals bezoeken aan de dokter en het ziekenhuis, de aankoop van voedsel en medicijnen, zijn de bewegingsmogelijkheden in de openbare ruimte momenteel ernstig beperkt.

De Portugese luchthavens zijn nog open, maar er gelden strikte toegangsregels. “Dit betekent dat alleen passagiers met een geldig ticket of geldige instapkaart daadwerkelijk de luchthavens kunnen betreden voor vluchten die daadwerkelijk worden uitgevoerd”, schrijft het Federale Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Flacco
Logo
Shopping cart