9 dingen te doen op de dag voor je op reis gaat

Het anticiperen op een reis moet altijd gepaard gaan met een flinke dosis organisatietalent. Deze negen belangrijke dingen moet je doen op de dag voor elke reis.

1. Pak je reisdocumenten in

Geen reis zonder bijbehorende documenten. Iedereen die ooit op weg naar het vliegveld is geweest en merkt dat het paspoort nog in de woonkamer ligt, weet: dit is niet echt grappig. Daarom moet u de dag voorafgaand aan een reis alle belangrijke reisdocumenten verzamelen en op een zodanige manier opbergen dat u ze niet kunt vergeten.

Ook belangrijk: houd altijd de geldigheid van het paspoort in het oog. Een dag voor de reis kun je een verlopen pas echt niet redden, maar degenen die regelmatig naar de datum kijken, houden onbewust in de gaten wanneer het tijd is voor een nieuwe.

2. Bewaar je reisdocumenten

Of het nu Google Drive of Dropbox is, tegenwoordig zijn er zoveel manieren om uw reisdocumenten digitaal te bewaren, zodat u ze overal ter wereld kunt openen. Prima te doen een dag voor elke reis: paspoort, vliegticket en andere documenten scannen of fotograferen. Gewoon uploaden, klaar!

3. Controleer ingangsvereisten

Of je een visum nodig hebt of niet, heb je hopelijk al een paar weken geleden gecontroleerd, want de dag voor vertrek zou het te laat zijn. Maar nu moet u de beveiligingscontrole uitvoeren en kijken of er speciale beperkingen zijn voor het betreden van het land.

Triviaal voorbeeld: er zijn landen waar u geen varkensvlees mag importeren. De bifi salami in de koffer is geen goede keuze.

4. Controleer de valuta

Hoewel, dankzij de euro, het converteren naar andere valuta tijdens reizen zeldzamer is geworden, zijn er nog steeds genoeg landen in de wereld die hoofdrekenen nodig hebben. Daarom moet u de dag vóór een reis naar de wisselkoers kijken en leren snel te converteren.

Hoewel apps met valutaconversie handig zijn, heeft het geen zin om in een winkel te zijn en elke keer je telefoon te pakken. Daarom is het logisch als u de wisselkoers in gedachten hebt. Het stimuleert ook de grijze cellen.

5. Onderzoek de stekkers

Andere landen, andere contactdozen: de dag voor vertrek moet u snel controleren welke stopcontacten op u wachten en of u een reisadapter nodig heeft. Er is niets onaangenamer dan opmerken dat je geen stopcontacten kunt gebruiken.

Tip: Heb je een adapter nodig, het is super praktisch om een ​​plug met meerdere USB-poorten te nemen – dan kun je drie of meer apparaten opladen met slechts één adapter.

6. Laad alle technologie op

Over opladen gesproken: de dag voor vertrek is ook bedoeld om al uw technische hulpmiddelen op te laden – de camera, maar vooral uw powerbank, die u alleen voor een langere reis gegarandeerd nodig heeft.

Als je reist met lege of semi-opgeladen apparaten, zul je erg geïrriteerd kunnen raken, dus controleer twee keer of je begint met voldoende stroom.

7. Onderzoek de routes

Er zijn mensen die hun vakantie tot in het kleinste detail plannen, andere zijn spontaner. Als je tot de tweede groep behoort, zul je vermoedelijk volledig onvoorbereid beginnen, maar je moet in elk geval één ding van tevoren onderzoeken: namelijk de reis van het vliegveld naar je eerste bestemming. Dit bespaart u onnodige tijd of vragen na aankomst en u komt veel sneller aan.

8. Controleer het weer

Ervaren globetrotters weten: er is geen slecht weer, er is alleen ongeschikte kleding. Zodat u niet staat met zomerkleding in de sneeuwstorm of met ski-ondergoed op het strand, is de moeite waard de dag voor vertrek een blik op de weersvoorspelling in het resort. Alleen dan is het logisch om de koffer volledig in te pakken.

9. Beveilig je woning

Sluit het raam, breng de vuilnis naar beneden, controleer de verwarming: op de dag of in de uren vóór uw vertrek, moet u ervoor zorgen dat uw huis veilig is, zodat alles tijdens uw afwezigheid zal werken.

Vergeet ook niet om een reservesleutel bij iemand te deponeren: als je tas tijdens je reis wordt gestolen met je sleutel, heb je een noodoplossing en kom je naar je woning zonder vreselijke bedragen te betalen voor een slotenmaker.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Flacco